Ν. Δένδιας: Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα

Ν. Δένδιας: Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στο τέλος της επίσκεψής του στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

«Κατά την αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου και με αφορμή την ονομαστική μου εορτή, είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και για την επίσκεψή μου στο παρελθόν στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου και υπάρχει ορθόδοξο παρεκκλήσι», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η επίσκεψη του Πάπα είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα, διότι ανέδειξε το σημαντικό και θετικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το μεταναστευτικό - προσφυγικό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της επίσκεψης του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.

«Προστατεύει και νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, για τον ανθρώπινο πόνο», προσέθεσε. «Η επίσκεψη του Ποντίφικα πέτυχε αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλη την Οικουμένη».

Ο Έλληνες ΥΠΕΞ τόνισε πως υπάρχει και ένα παράλληλο κέρδος. «Το Βατικανό είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας με μεγάλη επιρροή και εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στο σύνολο του κόσμου και με μια τεράστια σημασία στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά, που ενδιαφέρει τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τούτο, λοιπόν, οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν και μια μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Και σήμερα μετά από αυτή την επίσκεψη, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ