Κυρ. Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι πάνω από 4,5% το 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι πάνω από 4,5% το 2022

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξης του 4,5% το 2022.

Μιλώντας στο ψηφιακού συνέδριο Reuters NEXT, ο κ. Μητσοτάκης και απαντώντας σε ερώτηση αν οι αρχές έμειναν στην πρόβλεψή τους για ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη και υψηλότερος από αυτό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα αναμένει μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν, εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές επιπλοκές από την πανδημία.

«Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την πανδημία, εικάζοντας ότι η πανδημία θα τελειώσει σταδιακά κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022, είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μετά την ανακοίνωση παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού που κλείνονται για την α δόση του εμβολιασμού. «Είμαι σίγουρος πως ακολουθούμε μία αποτελεσματική πολιτική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ανήμερα της ψήφισης του συγκεκριμένου μέτρου από την Ελληνική Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως η κυβέρνηση είχε προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο πειθούς, συμπληρώνοντας δε, πως οι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 90% όσων καταλαμβάνουν κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 100 ευρώ λογικό, τονίζοντας πως αυτό θα βεβαιώνεται από τις φορολογικές αρχές. «Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό εμβολιασμού τόσο για την α δόση, όσο και για την αναμνηστική δόση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε επίπεδο Ε.Ε. που επέτρεψε την πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς, σχετικώς, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «αυτήν την ώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες», τονίζοντας ότι προς ώρας εστιάζουμε στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς αυτή είναι, που ασκεί μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ και δυσκολεύει τη νοσηλεία συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εκτός της νόσου Covid - 19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ