Κυριάκος Μητσοτάκης: Έστειλε συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έστειλε συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ

Αλλαγή στην πρωθυπουργία του Ισραήλ μετά από δώδεκα χρόνια παραμονής στην εξουσία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη με μήνυμα μου στο twitter, τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη και τον κυβερνητικό εταίρο -και πρώην ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Νετανιάχου- Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος, αναμένεται να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον κ. Λαπίντ, τον Αύγουστο του 2023, όπως προβλέπεται από την συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Γιαΐρ Λαπίντ: Ο... «Τζορτζ Κλούνεϊ» του Ισραήλ που απειλεί με «εκθρόνιση» τον Νετανιάχου

«Συγχαρητήρια, στον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Γιαΐρ Λαπίντ, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ. Ελλάδα και Ισραήλ έχουν ήδη πετύχει πολλά μαζί. Θα συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειές μας με στόχο να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά», .

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Τέλος εποχής Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια στο Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε το βράδυ της Κυριακής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος διαδέχεται τον Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ