Την ερχόμενη Δευτέρα η κατάθεση Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Την ερχόμενη Δευτέρα η κατάθεση Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Έτοιμος να καταθέσει μετά τη λήξη της καραντίνας δήλωσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Την Πέμπτη 13 Μάϊου θα συνεχιστεί η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής - Ο κ.Καλογρίτσας ενημέρωσε την Επιτροπή, ότι μετά τη λήξη της καραντίνας (στην οποία βρίσκεται από τις 30 Απριλίου) είναι έτοιμος να καταθέσει - Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ζήτησε η επιτροπή.

Με τον Αντ. Λιανό, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (οικ. Χούρι) θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Μαΐου η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά. Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας θα κληθεί να καταθέσει την Δευτέρα 17 Μαΐου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας του να καταθέσει. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καλογρίτσας είχε ενημερώσει την προανακριτική επιτροπή ότι από τις 30 Απριλίου ήταν σε καθεστώς 14ήμερης καραντίνας, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.


Επίσης έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε επιστολή από τον βουλευτή της ΝΔ Αθ. Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να απευθυνθεί η επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληροφορηθεί, αν το έμβασμα των 3 εκατ. ελέγχθηκε. Το αίτημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Στην επιστολή του κ. Πλεύρη προς την ΤτΕ σημειώνεται ότι «την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία "Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ" για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό». Ζητείται επίσης από την ΤτΕ:

(1) η πληροφορία για το εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου,

(2) η πληροφορία για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος και

(3) ο έλεγχος του σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό.

Θεοδώρα Τζάκρη: Φέρτε τον Καλογρίτσα (Χρήστο) ή τον Καλογρίτσα (Ιωάννη)

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε παρέμβασή της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται να είπε ότι οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός και ότι δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. «Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο "να σηκώσει σκόνη" για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο». Πρόσθεσε ότι «είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊου από τον μάρτυρα, με την συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας». «Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα», συνέχισε η κα Τζάκρη, «είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα. Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: "Δεν καταθέτει «ο μάρτυρας του στέμματος" Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες "εξ ακοής"» φέρεται να είπε η κα Τζάκρη. Τέλος σημείωσε ότι «δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός: το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ