Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία στις 12 Απριλίου

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία στις 12 Απριλίου

Τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις 12 Απριλίου 2020 αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η απόφαση της Ε.Ε. να μην ορίσει ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα παραιτηθεί και στη θέση της θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό που θα ορίσει το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στο σχήμα που θα αναλάβει να καθοδηγήσει τη Βόρεια Μακεδονία ως τις 12 Απριλίου θα μετέχουν και στελέχη της αντιπολίτευσης.

«Ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας», τόνισε ο Ζ. Ζάεφ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για την πορεία που θα λάβει η χώρα.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικό λάθος το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποφάσισε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσει με τη Βόρεια Μακεδονία. « Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας, πραγματοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις και επιλύσαμε τις διαφορές μας με τους γείτονές μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι χρειαζόμασταν», υπογράμμισε ο Ζ. Ζάεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ