Μήνυμα ενότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μήνυμα ενότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη, τόνισε ο νικητής των εκλογών.

Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασεμένοι.”Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουν με τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα”, πρόσθεσε.

“Ζήτησα ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές του χθες. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας” τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί αύριο στη 1 το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακολούθως θα μεταβεί για την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα εντός της αυριανής ημέρας θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα ορκιστεί την Τρίτη, ενώ το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ