Σταθάκης: Σκοπεύουμε ενισχύσουμε περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις με Ιταλία

Σταθάκης: Σκοπεύουμε ενισχύσουμε περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις με Ιταλία
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Ηλίας Ξανθάκος, συναντήθηκαν με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των υποδομών και των μεταφορών, αναφέρεται σε σχετική ανακίνωση.

Μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας για την οικονομία.

Πιστεύω ότι έχουμε ήδη πολύ καλές σχέσεις και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία πιστεύουν ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να επιλέξει μια πιο ενεργή πολιτική σε σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Αυτό το ζήτημα άλλωστε θα αποτελέσει τον στόχο μας για το επόμενο διάστημα».

Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε: «Υπενθυμίζω ότι η Ιταλία είναι ο υπ' αριθμόν 1 και 2 εμπορικός εταίρος της Ελλάδας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές. Οι οικονομικές μας σχέσεις είναι πάρα πολύ στενές και σκοπεύουμε να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και ταυτόχρονα να ενώσουμε οικονομικές δυνάμεις στις κοινές δράσεις των χωρών μας στον οικονομικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. στα δημοσιονομικά και στην ατζέντα που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ