Σταθάκης: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει από την ψήφιση του ασφαλιστικού

Σταθάκης: Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει από την ψήφιση του ασφαλιστικού
Την εκτίμηση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει από την ψήφιση του ασφαλιστικού εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα «περάσει» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση έχει προσεγγίσει εξαιρετικά το ζήτημα του ασφαλιστικού» τόνισε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Έχουμε μία συμπαγή θέση» συνέχισε, ερωτηθείς για τα πρόσθετα μέτρα που ενδεχομένως να αξιώσουν οι δανειστές. «Η διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, ας περιμένουμε» συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να κλείσει τους κύκλους διαπραγμάτευσης με αξιόπιστο τρόπο» επισήμανε στη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο έως σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί με αμοιβαία συναίνεση τρεις διαπραγματευτικοί περίοδοι. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του «χτισίματος» της αξίας της δημόσιας περιουσίας, μέσω μικτών σχημάτων.

«Αυτή είναι και η λογική του νέου ταμείου που ετοιμάζουμε» εξήγησε. Ειδική μνεία έκανε στην αναγκαιότητα έλευσης επενδύσεων, οι οποίες για την επόμενη τετραετία εκτιμώνται σε 70 – 80 δισ. ευρώ. «Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος, 3 – 4 δισ. ευρώ» έσπευσε να διευκρινίσει. «Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, χρειαζόμαστε όλα τα εργαλεία» πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι το σήμα των διεθνών αγορών είναι θετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ