Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα και τα νέα από τις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες σήμερα Τετάρτη 19/8

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κάρτες με "δώρα" και παγίδες. Το σχέδιο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου και των εκπτώσεων φόρου εισοδήματος με τη χρήση πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών αντί των αποδείξεων που συλλέγονται σήμερα προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για αντικατάσταση των μετρητών με πλαστικό χρήμα".

ΕΘΝΟΣ: "Σταυρόλεξο η ημερομηνία των εκλογών. Ο Τσίπρας αποφάσισε για κάλπη το φθινόπωρο και ψάχνει τη φόρμουλα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Εκλογές το φθινόπωρο έδειξε ο πρωθυπουργός στην πρώτη σύσκεψη που έγινε χθες στο Μαξίμου, μετά τις διακοπές του, αλλά το σταυρόλεξο της ημερομηνίας και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες μένει να επιλυθεί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "10 γκρίζες ζώνες σε όρια ηλικίας και συντάξεις. Ποιοι επιβαρύνονται με χρόνια εργασίας και ποιοι με μειώσεις αποδοχών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Δέκα +1 γκρίζες ζώνες που επιφέρουν νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας αλλά και στον υπολογισμό των συντάξεων κρύβουν οι αλλαγές που τίθεται σε εφαρμογή με το νέο ασφαλιστικό -μνημονιακό- νόμο".

ΕΣΤΙΑ: "Οι Ευρωπαίοι ορίζουν τα εκλογικά. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν αποφασίζει πλέον"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Καθόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός των ταυτόχρονων δηλώσεων των υπουργών Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και Παππά για πρόκριμα πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου".

Η ΑΥΓΗ: "Τεράστιο κύμα μεταναστών στην Ευρώπη. Θα ξεπεράσουν τις 300.000 για το 2015"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τον Ιούλιο του 2015 έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 50.242 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι σε όλο το 2014, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (8-14 Αυγούστου) έφτασαν διά θαλάσσης 20.843 άτομα, δηλαδή σχεδόν το 50% του συνόλου των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης στην Ελλάδα το 2014, οπότε είχαν φθάσει τις 43.500, όπως ανακοίνωσε χθες στη Γενεύη η 'Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αναζητώντας την ιδανική Κυριακή. Δεδομένες οι πρόωρες, άγνωστος "Χ" η ημερομηνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πάνω από το ημερολόγιο στέκονται οι επιτελείς του Μαξίμου, ψάχνοντας την κατάλληλη ημερομηνία για τις κάλπες. Η ψήφος εμπιστοσύνης, τα θερινά τμήματα της Βουλής και οι συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τον πρωθυπουργό να σβήνει και να γράφει εναλλακτικά σενάρια με τα υπέρ και τα κατά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμπλοκή με τα αεροδρόμια. Η κυβέρνηση ενέκρινε την παραχώρηση, αλλά η Fraport ζητεί πρόσθετες εγγυήσεις"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Η κυβέρνηση μπορεί να ενέκρινε, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, τη συμφωνία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport και της Slentel, του ομίλου Κοπελούζου, ωστόσο, η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης δεν είναι βέβαιη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια με την οργάνωση, τον αγώνα του στηρίζοντας το ΚΚΕ. Νέα αντιλαϊκά σενάρια επεξεργάζεται η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του μνημονίου και μπροστά στην υλοποίησή του, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, όπως να κάνει άμεσα εκλογές, ζητώντας πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, ή να προχωρήσει στην ψήφιση των πρώτων εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου από θερινά τμήματα της Βουλής και αμέσως μετά να προχωρήσει σε εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρώτη φορά αριστερή ιδιωτικοποίηση. Απόφαση-εξπρές για τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς η κυβέρνηση κλείνει εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ενόψει και των ψηφοφοριών σε Γερμανία και Ολλανδία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρχισε δυναμικά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανάβοντας -αθόρυβα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου- το πράσινο φως για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική κοινοπραξία Fraport. 'Ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές για την πρώτη δόση του δανείου, του οποίου η σύμβαση υπογράφεται σήμερα. Ακολουθούν όμως και άλλες ιδιωτικοποιήσεις".

Kontranews: "Καθαρές λύσεις με εκλογές τον Σεπτέμβρη. Με σκορποχώρι τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό κατάρρευση τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να σωθεί η χώρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθαρές λύσεις με άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, πρέπει να αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να σταματήσει η κυβέρνηση να σέρνεται και να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς πολιτικής ομηρίας απ' τους αποστάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα αμαρτωλά παλιά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταργούνται 10 φόροι. "Ξηλώνονται" χρεώσεις υπέρ τρίτων. Μειώνονται οι επιβαρύνσεις για επιχειρήσεις και καταναλωτές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Συνεχίζεται το... ξήλωμα των φόρων ή χρεώσεων υπέρ τρίτων και μέσα από τον νέο νόμο για τη συμφωνία μεταξύ της χώρας και των δανειστών απαριθμούνται 12 εκατ. των οποίων ορισμένοι έχουν ζωή από το 1948".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χαμόγελα Ντράγκι και καταθετών, γκρίνια επενδυτών για τις τράπεζες. Μείωση του ELA και αύξηση των καταθέσεων έπειτα από αρκετούς μήνες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τα πρώτα βήματα προς την αποκατάσταση της δυσλειτουργικής εικόνας των τραπεζών σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τη χρηματοδότηση από τον ELA κατά 1,3 δισ. σε 89,7 δισ. ευρώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ