Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 17/8 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η λίστα του πόνου. Όλα στις τράπεζες και στους δανειστές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Στις τσέπες των δανειστών (για την πληρωμή παλαιών και νέων οφειλών) αντί στην πραγματική οικονομία, που ασφυκτιά, θα κατευθυνθεί το νέο δάνειο των 86 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

ΕΘΝΟΣ: "Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ. Τι προβλέπει η τροπολογία για τα μικρά χρέη σε τράπεζες και δημόσιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Την απαλλαγή με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ. Οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα όρια ηλικίας για 35 κατηγορίες ασφαλισμένων. Ποιοί γλιτώνουν τις σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Με νέο νόμο ανεβαίνουν σταδιακά στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη όλες οι ηλικίες συνταξιοδότησης για όσους έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μέχρι τις 31/12/1992 σε ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Δημοσίου), ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς και στους φορείς των αυτοαπασχολουμένων γιατρών μηχανικών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΝ).

ΕΣΤΙΑ: "'Έωλη η σταθερότητα ελέω ΣΥΡΙΖΑ. Οι συσχετισμοί στην Αριστερά εκβιάζουν την Ελλάδα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η πολιτική και κυβερνητική σταθερότης είναι το σημαντικώτερο ζητούμενο, από την στιγμή κατά την οποία επετεύχθη η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Διότι αν η συμφωνία υπήρξε κατάληξις μιας διαδικασίας επωδύνων διαπραγματεύσεων, είναι ταυτοχρόνως και το ορόσημο ενάρξεως μιας εξ ίσου επωδύνου εφαρμογής των συμφωνηθέντων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η "καυτή πατάτα" της διάσπασης. Η κάθε πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις κινήσεις της"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη του διαζυγίου; Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλα τα στελέχη στην Κουμουνδούρου. Το χρονικό όριο για την απάντηση είναι η 20η Αυγούστου. Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Μαξίμου, μετά τη θετική κατάληξη στο Eurogroup".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μονά-ζυγά εκλογές. Η φάκα, το τυρί και η ψήφος εμπιστοσύνης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Αναπόφευκτες θεωρούνται οι εκλογές για τη χώρα πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο. Το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- τον δρόμο προς τις κάλπες μέσω της διαδικασίας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

Kontranews: "Νέο κόμμα φτιάχνει ο Αλέξης με στόχο να ενώσει όλους τους 'Έλληνες. Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να ξεσκεπάσει τους αποστάτες και πάει αμέσως σε εκλογές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους που λύνει το πρόβλημα της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που έχει δρομολογηθεί και θα αποφασιστεί τον Οκτώβριο σηματοδοτεί το τέλος του φαύλου κύκλου της μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και την αρχή μιας νέας εποχής".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διπλό στοίχημα χρέος- ανάπτυξη. Η κυβέρνηση εξήγγειλε αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει τον προσεχή Μάρτιο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η διευθέτηση του χρέους και η εκπόνηση αναπτυξιακού πλάνου είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την έγκριση από τη Βουλή και από το Eurogroup του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης ύψους 86 δισ. ευρώ".