Ποτάμι: Δεν συμφωνούμε με το δάνειο-«γέφυρα»

Ποτάμι: Δεν συμφωνούμε με το δάνειο-«γέφυρα»
Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο, τονίζει το Ποτάμι.

Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες, υπογραμμίζει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση.

Όμως, το Ποτάμι από τον Φεβρουάριο χωρίς μισόλογα είχε πει, ότι αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό λέμε και τώρα. Δεν συμφωνούμε στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές ("δεν θέλω αλλά τι να κάνω;") και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα, τονίζει το Ποτάμι.