Τουσκ:«Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την θέλησή της»

Τουσκ:«Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την θέλησή της»
Μήνυμα μέσω Twitter έστειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγες μόνο ώρες έπειτα από το νέο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ενώ είναι σε εξέλιξη η νέα, κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την χώρα μας.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για την ελληνική πλευρά είναι οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, λόγω της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως, οι πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα και σύμφωνα με τις οποίες πριν την τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ο κ. Τσίπρας θα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το δημοψήφισμα, δεν επιβεβαιώθηκαν αφού ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά ότι θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές. Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δανειστών, καταγγέλλοντας πως εκείνοι έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ, ανέφερε το μεσημέρι ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αποτέλεσμα στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup ήταν η ελληνική κυβέρνηση να πει ξεκάθαρα «ναι» στο δημοψήφισμα, να αλλάξει το ερώτημά του, ή να ακυρώσει την όλη διαδικασία...

«Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον χωρίς την θέλησή του. Ας περιμένουμε για τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ