Σαπέν: Πιθανόν να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν από το τέλος της εβδομάδας

Σαπέν: Πιθανόν να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν από το τέλος της εβδομάδας
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν από το τέλος της εβδομάδας και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια «συνολική και διαρκής» συμφωνία για την Ελλάδα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια ολοκληρωμένη και διαρκής συμφωνία, όχι μια συμφωνία η οποία θα διαρκέσει λίγες ημέρες και η οποία απλά θα ωθήσει τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τα μέσα Αυγούστου ή το τέλος της του έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο της Γαλλίας τονίζοντας ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης πρέπει να καλύπτεται και πέρα του 2015.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι αναγκαία για να δώσει στην Ελλάδα την δυνατότητα να αναζωογονήσει την οικονομία της, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είχε κάνει «στέρεες, σοβαρές» προτάσεις που αξίζουν την προσοχή.

«Έχουμε απτά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να εργαστούμε μαζί με αποτελεσματικό τρόπο για την επίτευξη συμφωνίας. Τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά, να επαληθεύσουμε τα στοιχεία, να επαληθεύσουμε τα μέτρα. Χρειαζόμαστε μια τελευταία ώθηση την (Τετάρτη) το βράδυ, έτσι ώστε οι αρχηγοί κρατών να υπογράψουν τη συμφωνία. Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο που φαίνεται πιο λογικό και ότι μπορούμε να πετύχουμε» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι «φιλόδοξοι» με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ