Αλ.Τσίπρας:«Είμαστε πιο κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία από ό,τι ήμασταν το προηγούμενο διάστημα»

Αλ.Τσίπρας:«Είμαστε πιο κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία από ό,τι ήμασταν το προηγούμενο διάστημα»
«Επισημάναμε από κοινού την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις διαπραγματεύσεις στην Ομάδα των Βρυξελλών και ότι έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αισιοδοξία όλων των μερών ότι "θα μπορούμε σύντομα να έχουμε καταγραφή αυτής της ουσιαστικής προόδου".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "είμαστε πιο κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία από ό,τι ήμασταν το προηγούμενο διάστημα, είμαι πολύ αισιόδοξος".

Για το μεταναστευτικό

"Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό που συζητήσαμε σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, και καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα ευκαιριακά, επ' αφορμή δυσάρεστων γεγονότων, αλλά να σχεδιάσουμε μια συνολική στρατηγική που θα σέβεται τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο όμως και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών".

Aυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο καταστήσαμε σαφές ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις περιοχές της Μεσογείου στη Βόρεια Αφρική, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο όπου υπάρχει ένας σημαντικός πυλώνας όπου έρχονται προσφυγικές κυρίως ροές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι καταφέραμε να αναδείξουμε αυτή την πλευρά παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος σήμερα έγινε με αφορμή ένα τραγικό συμβάν που αφορούσε τη Λιβύη και έτσι είχαμε την ευτυχή κατάληξη και για την Ελλάδα, σε συνεργασία βέβαια με άλλες μεσογειακές χώρες να έχουμε ουσιαστική αύξηση - έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών προκειμένου έστω να δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί σε ένα πλαίσιο πιο ανθρώπινο το μεγάλο αυτό πρόβλημα, που βαραίνει κυρίως τις χώρες υποδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ