Απόφαση κυβέρνησης:Οι μετανάστες θα οδηγούνται σε κλειστού τύπου κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα

Απόφαση κυβέρνησης:Οι μετανάστες θα οδηγούνται σε κλειστού τύπου κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα
Σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν Πανούσης, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας και εκπρόσωπος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου τρεις ώρες, η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλουπούλου ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο, απλά λιάζονται».

Το μεταναστευτικό πρόβλημα αποτέλεσε ένα από τα θέματα που συζήτησαν νωρίτερα σε συνάντηση στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Τη μεταφορά των νεοεισελθόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το διαχωρισμό τους σε μετανάστες και πρόσφυγες,

2) Τον εφοδιασμό των προσφύγων από τη Συρία με ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν,

3) Τη διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής, όπου θα γινόνται κι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και

4) Ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του ζητήματος της προσφυγικής ροής και την αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ