Μαξίμου: «Σε πολύ καλό κλίμα οι συνεδριάσεις του Brussels Group»

Μαξίμου: «Σε πολύ καλό κλίμα οι συνεδριάσεις του Brussels Group»
Σε πολύ καλό κλίμα και με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης οι συνεδριάσεις του Brussels Group, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές,«Οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα. Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως έως το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις, να συνεδριάσει το Eurogroup και να «αποδεσμευθούν» κάποια εργαλεία ή ακόμα και χρήματα που θα βγάλουν τη χώρα από την οικονομική ασφυξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ