Ερχονται οι καμιναδοκυνηγοί !!!!

Ερχονται οι καμιναδοκυνηγοί !!!!
Από μια πρόσφατη έρευνα της Public Issue που καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο προτίμησαν να ζεσταθούν οι Ελληνες τον χειμώνα που πέρασε, προκύπτει ότι το 9% των συμπολιτών μας προτίμησε το τζάκι και την ξυλόσομπα για να «τη βγάλει» τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Και αυτό γιατί πολύ απλά η τιμή του πετρελαίου «έτσουζε», ενώ στο τζάκι ή την σόμπα μπορούσες να κάψεις και... τρύπιες γαλότσες που δεν κόστιζαν ούτε ένα ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με τους αρμόδιους η αλόγιστη καύση τέτοιων προϊόντων δημιούργησε την γνωστή αιθαλομίχλη με τα γνωστά επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία μας.


Ερχονται λοιπόν οι φωστήρες του υπ. Περιβάλλοντος και λένε ότι επειδή τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται και φέτος να έχουν την τιμητική τους, θα βάλουν "δακτύλιο" στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, κάτι ανάλογο με τα "μονά ζυγά" στα αυτοκίνητα. Δηλαδή σε μέρες με υψηλή αιθαλομίχλη θα ανακοινώνουν απαγορευτικό για περιοχές και για χρονικά διαστήματα.


Και πως θα εντοπίζονται όσοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες; Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Δηλαδή θα γίνεται έλεγχος για το ποιές καμινάδες "καπνίζουν" και θα γίνεται ο εντοπισμός των παραβατών και κατ' επέκταση η επιβολή των προστίμων. Εις ανώτερα.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχθούμε τους... "καμιναδοκυνηγούς"!!!!