Τα στοιχεία της Παρασκευής για τον πληθωρισμό ενδέχεται να επηρεάσουν περισσότερο τα επιτόκια

Οι αποδόσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα εάν αυξηθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό Ο Τόμας Μπάρκιν της Fed επισημαίνει τη σημασία των πληθωριστικών προσδοκιών

Τα στοιχεία της Παρασκευής για τον πληθωρισμό ενδέχεται να επηρεάσουν περισσότερο τα επιτόκια

Οι traders επικεντρώνονται στα βασικά στοιχεία της Πέμπτης για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, αλλά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό μια μέρα αργότερα μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικά για τον καθορισμό των βραχυπρόθεσμων προοπτικών για τις παγκόσμιες αγορές.

Ενώ μια αναμενόμενη πτώση του ΔΤΚ πιθανότατα θα χαιρετιστεί από τους επενδυτές, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό 5-10 ετών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν την Παρασκευή θα είναι σημαντικές, με τους αξιωματούχους της Federal Reserve να φοβούνται ότι οι αυξήσεις των τιμών θα παγιωθούν. Ο δείκτης ανέκαμψε στο 2,9% τον Οκτώβριο και μια περαιτέρω αύξηση μπορεί να ασκήσει περαιτέρω πίεση σε αυτούς να αυξήσουν τα επιτόκια ακόμη υψηλότερα από το αναμενόμενο, επιβαρύνοντας τα περιουσιακά στοιχεία από μετοχές έως ομόλογα.

Σε ομιλία του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Richmond Fed, Τόμας Μπάρκιν, δεσμεύθηκε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα υποχωρήσει, λέγοντας ότι η «αργή επιστροφή στα κανονικά επίπεδα πληθωρισμού θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα των πληθωριστικών προσδοκιών».

Οι αποδόσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωθήσουν υψηλότερα εάν ο ΔΤΚ ταιριάζει με τις προβλέψεις και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό 5-10 ετών αυξηθούν προς το υψηλότερο επίπεδο από το 2011, σύμφωνα με τον Prashant Newnaha, ανώτερο στρατηγικό δείκτη επιτοκίων Ασίας-Ειρηνικού στην TD Securities Inc. στη Σιγκαπούρη.

«Μια ανακοίνωση ΔΤΚ που θα συμβαδίζει με τις προσδοκίες δεν θα πρέπει να προκαλέσει σημαντική αντίδραση της αγοράς, αλλά μια επανάληψη των υψηλών του Ιανουαρίου και του Ιουνίου στα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θα επαναβεβαιώσει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι σήμερα δεν είχαν τον επιδιωκόμενο αντίκτυπο στην πτώση του πληθωρισμού», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ