Βουλή: Κυρώθηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

 Βουλή: Κυρώθηκε η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Υπέρ της κύρωσης που προβλέπει τη τροποποίηση της αρχικής Σύμβασης που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2018, τάχθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής κα Εμπορίου της βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου «Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου».

Υπέρ της κύρωσης που προβλέπει τη τροποποίηση της αρχικής Σύμβασης που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2018, τάχθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν κατά τη συζήτηση και ψήφιση της στην Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, υπεραμύνθηκε της νέας τροποποιητικής Σύμβασης Παραχώρησης, τονίζοντας ότι «οριστικοποιείται μία πολύ κρίσιμη για το μέλλον επένδυση, η οποία σηματοδοτεί μία ουσιαστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, ενώ ταυτόχρονα καθιστά την Ελλάδα έναν σημαντικό γεωστρατηγικό, εμπορευματικό και διακομιστικό κόμβο στη Νοτιανατολική Ευρώπη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης, «όλες οι αναγκαίες τροποποιήσεις έγιναν σε συνεργασία και συμφωνία με την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που είχε θέσει ζήτημα παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ενώ εξασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον».

«Και τα 12 σημεία στα οποία καταλήξαμε είναι όλα προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, καθώς η Σύμβαση του 2018 ήταν ετεροβαρής και υπερβολικά υπέρ του ιδιώτη, ενώ όλες οι τροποποιήσεις που μεταβάλουν τον χαρακτήρα της, έγιναν δεκτές από τον ιδιώτη», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Καραγιάννης, τόνισε ότι το σύνολο της επένδυσης είναι ύψους 158 εκ ευρώ, θα δημιουργήσει 3000 νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με την δημιουργία «Logistic park».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ