Βρετανία: Άνοδος στη στερλίνα μετά την επικράτηση του Σούνακ στη μάχη για την πρωθυπουργία

Βρετανία: Άνοδος στη στερλίνα μετά την επικράτηση του Σούνακ στη μάχη για την πρωθυπουργία

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες

Η λίρα σημείωσε άνοδο σήμερα, χάρη σε κάποιο βαθμό ανακούφισης των επενδυτών αφού ο Ρίσι Σούνακ κέρδισε τη μάχη για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, αν και αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα κέρδη μπορεί να είναι βραχύβια δεδομένων των απαισιόδοξων οικονομικών προοπτικών.

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από οικονομικές και πολιτικές κρίσεις μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Τζέρεμι Χαντ, τον οποίο η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας διόρισε στη θέση του υπουργού Οικονομικών για να αντικαταστήσει τον Κουάζι Κουάρτενγκ, αναμένεται από πολλούς ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή υπό τον Σούνακ. Το πρώτο του καθήκον πιθανόν θα είναι να παρουσιάσει λεπτομέρειες από ό,τι έχει απομείνει από το δημοσιονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Τρας στις 31 Οκτωβρίου.

Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,47% έναντι του δολαρίου στο 1,1329 δολάριο και 0,4% έναντι του ευρώ στις 87,14 λίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ