Μεγαλώνει η ανησυχία για την Credit Suisse

Ο διευθύνων σύμβουλος Koerner μίλησε για «ισχυρό κεφάλαιο» μετά την πτώση της μετοχής . Το στρατηγικό σχέδιο της ελβετικής εταιρείας αναμένεται αυτόν τον μήνα

Μεγαλώνει η ανησυχία για την Credit Suisse

Ο δείκτης πιστωτικού κινδύνου της Credit Suisse Group AG αυξήθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ενώ η μετοχή της έφτασε σε νέο χαμηλό, προσθέτοντας στην αναταραχή αφού οι προσπάθειες της τράπεζας να καθησυχάσει τις αγορές για τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα γύρισαν μπούμερανγκ.

Η πενταετής τιμή των συμβολαίων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου περίπου 293 μονάδων βάσης είναι αυξημένη από περίπου 55 μονάδες βάσης στην αρχή του έτους και στην υψηλότερη όλων των εποχών, σύμφωνα με την ICE Data Services. Την ίδια στιγμή, οι μετοχές υποχώρησαν έως και 12% στη Ζυρίχη τη Δευτέρα και έχουν χάσει περίπου 60% μόνο φέτος, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην ιστορία της Credit Suisse.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ulrich Koerner, είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τους υπαλλήλους και τις αγορές το Σαββατοκύριακο μόνο για να δει το προσεκτικά διατυπωμένο σημείωμά του να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ αναφέρθηκε στα επίπεδα κεφαλαίου και τη ρευστότητα της τράπεζας, αναγνώρισε ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε μια «κρίσιμη στιγμή» καθώς εργαζόταν για την τελευταία αναθεώρησή της.

Είπε επίσης στους υπαλλήλους, ότι θα τους στέλνει τακτική ενημέρωση έως ότου η εταιρεία ανακοινώσει το νέο στρατηγικό σχέδιο στις 27 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, η Credit Suisse έστειλε και πάλι σημεία συζήτησης σε στελέχη που ασχολούνται με πελάτες που έφεραν τα credit default swaps, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Ενώ τα επίπεδα των συμβάσεων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου απέχουν ακόμη πολύ από το να είναι προβληματικά και αποτελούν μέρος ενός ευρέος selloff στην αγορά, υποδηλώνουν επιδείνωση των αντιλήψεων πιστοληπτικής ικανότητας για την τράπεζα που έχει πληγεί από σκάνδαλα στο τρέχον περιβάλλον. Υπάρχει τώρα περίπου 23% πιθανότητα η τράπεζα να αθετήσει τα ομόλογά της μέσα σε 5 χρόνια.

Ορισμένοι πελάτες έχουν χρησιμοποιήσει την άνοδο του CDS φέτος για να κάνουν ερωτήσεις, να διαπραγματευτούν τιμές ή να χρησιμοποιήσουν ανταγωνιστές. συνομιλίες.

Ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες βγήκαν στο Twitter το Σαββατοκύριακο για να απορρίψουν μερικές από τις φήμες που προκλήθηκαν από τη διευρυμένη διάδοση του CDS ως «κινδυνολογία». Ο Boaz Weinstein της Saba Capital Management έγραψε στο Twitter «πάρτε μια βαθιά ανάσα» και συνέκρινε την κατάσταση με όταν το CDS της Morgan Stanley ήταν διπλάσιο το 2011 και το 2012.

Την περασμένη εβδομάδα, η Credit Suisse δήλωσε ότι εργάζεται για πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων ως μέρος του στρατηγικού της σχεδίου που θα παρουσιαστεί στα τέλη Οκτωβρίου. Η τράπεζα διερευνά συμφωνίες για την πώληση της μονάδας διαπραγμάτευσης τιτλοποιημένων προϊόντων της, ζυγίζει την πώληση των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλούτου της στη Λατινική Αμερική εξαιρουμένης της Βραζιλίας και εξετάζει την αναβίωση του εμπορικού σήματος First Boston, ανέφερε το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ