Νέο ρεκόρ στην τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Νέο ρεκόρ στην τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Η τιμή αναφοράς ενέργειας της Ευρώπης έφτασε σε τιμή ρεκόρ, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης του ράλι του φυσικού αερίου.

Η γερμανική ετήσια ισχύς αυξήθηκε έως και 2,7% στα 490 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας AG στις πρώτες συναλλαγές την Τρίτη. Η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές και τους βιομηχανικούς κλάδους που υποφέρουν από τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και δεκαετίες, καθώς τα πάντα, από τα τρόφιμα έως το κόστος της βενζίνης, αυξάνονται επίσης.

Οι κυβερνήσεις βρίσκονται υπό πίεση να σχεδιάσουν πιθανές διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η παραγωγή από τον πυρηνικό στόλο της Γαλλίας, παραδοσιακά τη ραχοκοκαλιά του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης, παραμένει σε πορεία να είναι η χαμηλότερη εδώ και δεκαετίες, ενώ τα αποθέματα υδροηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες χώρες βρίσκονται επίσης σε πολυετή χαμηλά.

Οι τιμές του ολλανδικού φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα αυξήθηκαν έως και 6,5% στις συναλλαγές νωρίς την Τρίτη. Αυτή είναι η υψηλότερη ενδοημερήσια τιμή από τις αρχές Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ