Αυτές είναι οι επιδοτήσεις για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

Αυτές είναι οι επιδοτήσεις για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

Ποιες είναι οι νέες αποφάσεις για τις επιδοτήσεις στο ενεργειακό κόστος.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν οι νέες αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα ποσά των επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Αναλυτικά:

– Επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια

Για τους οικιακούς καταναλωτές, που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του έτους 2022, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των 150 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των 110 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών καταναλωτών για το ενεργειακό κόστος - Τι αφορούν

Για τους καταναλωτές, που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στο ποσό των 170 ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (Μwh). Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), η μηνιαία επιδότηση ορίζεται, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στο ποσό των 170 ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

– Επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο

1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2022.
2. Για τους οικιακούς καταναλωτές, η μοναδιαία επιδότηση για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου.
3. Για τους μη οικιακούς καταναλωτές, η μοναδιαία επιδότηση για τον μήνα Ιανουάριο ορίζεται στο ποσό των 30 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ