Στάση αναμονής από την S&P για την Ελλάδα - Το βλέμμα στην Moody's

Στάση αναμονής από την S&P για την Ελλάδα - Το βλέμμα στην Moody's

Η Moody’s είναι πλέον η μόνη ελπίδα για μία αλλαγή προς το θετικό στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας φέτος.

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι ελπίδες όσων θα ήθελαν να ακούσουν από την Standard & Poor’s μία αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας. Ο αμερικανικός οίκος δεν έκανε τη χάρη όσων ανέμεναν μία θετική εξέλιξη και δεν προχώρησε σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Μετά την αξιολόγηση του περασμένου Απριλίου η S&P αξιολογεί την ελληνική οικονομία με ΒΒ, δύο επίπεδα κάτω από την -πολυπόθητη- επενδυτική βαθμίδα. Βεβαίως το γεγονός πως έκτοτε έχουν μεσολαβήσει μόλις έξι μήνες θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν από όσους ποντάριζαν σε μια αναβάθμιση.

Το επόμενο και τελευταίο για φέτος ραντεβού της Ελλάδας με τους οίκους αξιολόγησης είναι σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, στις 19 Νοεμβρίου, όπου ενδεχομένως η Moody’s να προχωρήσει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και -ίσως- σε αναβάθμιση του αξιόχρεου.

Οι πιο πρόσφατες αξιολογήσεις της Ελλάδας

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η DBRS αξιολόγησε την ελληνική οικονομία με ΒΒ και θετικές προοπτικές. Την ίδια ακριβώς «βαθμολογία» είχε δώσει τον Απρίλιο η Standard & Poor’s, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 η Moody’s είχε τοποθετήσει την Ελλάδα στο επίπεδο Ba3 με σταθερές προοπτικές. H Fitch διατηρεί τη χώρα μας στο ΒΒ με σταθερές προοπτικές από τον Απρίλιο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ