Μειώνεται σε 8 ώρες ο ελάχιστος χρόνος παραμονής εμπορευμάτων στα τελωνεία

 Μειώνεται σε 8 ώρες ο ελάχιστος χρόνος παραμονής εμπορευμάτων στα τελωνεία

Από 60 σε 8 εργάσιμες ώρες μειώνεται ο περιορισμός του χρόνου παραμονής των εμπορευμάτων στα τελωνεία, από την Δευτέρα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

 

Από τη Δευτέρα 28.6.2021, μειώνεται από 60 σε 8 εργάσιμες ώρες ο ελάχιστος χρόνος παραμονής εμπορευμάτων στο ανασταλτικό καθεστώς, ως ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και ειδικότερα των τελωνειακών διαδικασιών.

Οπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, αναβαθμίζεται έτσι ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητα του καθεστώτος αναστολής καταβολής των φόρων που θεσπίσθηκε με την Απόφαση ΠΟΛ. 1184/2018, για εγχώρια και εισαγόμενα εμπορεύματα που προορίζονται για διάθεση εντός ή εκτός Ελλάδας.

«Η ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του πολίτη απέναντι στη γραφειοκρατία, ενώ παράλληλα καθιστά τη χώρα μας ακόμη πιο ανταγωνιστική, συμβάλλοντας στην ενίσχυση εξαγωγών στηρίζοντας ιδιαίτερα κλάδους που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Υπογραμμίζεται ότι ο περιορισμός του χρόνου παραμονής των εμπορευμάτων μειώνει το συναλλακτικό κόστος των επιχειρήσεων και δημιουργεί ακόμα ευνοϊκότερο και πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργίας για τις επιχειρήσεις, ικανό να προσελκύσει στην Ελλάδα επενδυτές που επιθυμούν να λειτουργήσουν μεγάλα εφοδιαστικά κέντρα (hubs).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ