Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του υπ. Τουρισμού

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του υπ. Τουρισμού

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος σημειώνει η Σ. Ζαχαράκη

Μέχρι τις 26 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που θα περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για το σύνολο σχεδόν της τουριστικής οικονομίας. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται, μεταξύ άλλων, μια συνολική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος μέσω των οργανισμών διαχείρισης προορισμών και την ίδια στιγμή εισάγονται, όπως εξηγεί, καίριες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η ουσιαστική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Επιγραμματικά στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:

-Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

-Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας - ΙΠΕ».

-Θεσπίζονται Σήματα Επισκέψιμων Ζυθοποιείων, Ελαιοτριβείων και Τυροκομείων με σκοπό την προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης-γευσιγνωσίας

- Διάταξη για τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης ή κατάρτισης, σε θέματα του τουριστικού τομέα και σε ειδικές μορφές τουρισμού.

- Ίδρυση φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του Ναυαγίου Ζακύνθου

-Σύσταση Συμβουλίου Ανάπτυξης Τουρισμού Κρουαζιέρας

-Διατάξεις για τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα

Στην δήλωση της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Ζαχαράκη εστιάζει στην διάταξη για την δυνατότητα εκπόνησης σεμιναρίων και επιμορφωτικών καταρτίσεων με στόχο την απόκτηση νέων αλλά και αναβάθμιση υπαρχόντων δεξιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ