Η Ινδία απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα

Η Ινδία απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα

Η Ινδία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την παραγωγή, διάθεση, εμπορία και κατοχή κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ινδική κυβέρνηση αναμένεται να περάσει με ευκολία από το κοινοβούλιο νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύεται κάθε είδους επαφή των πολιτών της χώρας με τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν 8 εκατ. κάτοχοι κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας 1,4 δισ. δολαρίων. Το νομοσχέδιο δίνει έξι μήνες προθεσμία στους κατόχους των ψηφιακών νομισμάτων για να τα ρευστοποιήσουν, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα. Δεν αποκλείεται επίσης να αντιμετωπίσουν και ποινές φυλάκισης, καθώς μια κυβερνητική επιτροπή που είχε συντάξει σχετικές προτάσεις το 2019 είχε εισηγηθεί ακόμα και την καταδίκη σε κάθειρξη δέκα ετών όσων έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

Δεδομένης της ευρείας πλειοψηφίας που απολαμβάνει η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόρι στο κοινοβούλιο, το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί με ευκολία. Η Ινδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί μια τόσο αυστηρή στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων. Η Κίνα απαγορεύει την "εξόρυξη" και πώληση κρυπτονομισμάτων όχι όμως και την κατοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ