Εμπορικός Σύλλογος: Μία στις δύο επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο

Εμπορικός Σύλλογος: Μία στις δύο επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο

Για επιβεβαίωση των εκτιμήσεών του που αποδεικνύουν ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του και σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης σχολίασε πως όπως έχει επανειλημμένως τονίσει, «το τρίτο "lockdown" θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ