Προβάδισμα για το click away - Σκέψεις και για click inside

Προβάδισμα για το click away - Σκέψεις και για click inside

Εντός της ημέρας αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση τομέων του εμπορίου και των υπηρεσιών με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου το λιανεμπόριο με τη μέθοδο της online ή τηλεφωνικής παραγγελίας και της παραλαβής έξω από το κατάστημα (click & collect ή "click away"). Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στο σύνολο του λιανεμπορίου ανεξαρτήτως είδους καταστήματος και επιφάνειας τετραγωνικών μέτρων. Διχογνωμίες εμφανίζονται για το αν θα επιτραπεί και το λεγόμενο "click inside", δηλαδή η επίσκεψη εντός του καταστήματος για τη δοκιμή κάποιου προϊόντος (όπως παπούτσια ή ρούχα) πάλι κατόπιν ραντεβού. Το μέτρο φαίνεται να εμφανίζει αρκετά πρακτικά προβλήματα κυρίως όσον αφορά στην τήρηση του χρόνου παραμονής του πελάτη εντός του καταστήματος.

Μαζί με την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα σηκώσουν τα ρολά τους τα βιβλιοπωλεία (τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν με περιορισμό στον αριθμό των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στο κατάστημα), καθώς και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής που θα λειτουργήσουν και πάλι με ραντεβού. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ