Σενάρια επί σεναρίων για το άνοιγμα της οικονομίας

Σενάρια επί σεναρίων για το άνοιγμα της οικονομίας

Στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και στις προβλέψεις των μαθηματικών μοντέλων θα στηριχθεί η κυβέρνηση για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού ακολουθεί μεν πτωτική πορεία αλλά όχι με την επιθυμητή ταχύτητα και σίγουρα δεν επιβεβαιώνει τις πιο αισιόδοξες από τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί στις προηγούμενες ημέρες. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει η κινητικότητα, καθώς όπως έχει αναφέρει και η κυβέρνηση, σε σχέση με την περασμένη άνοιξη η κινητικότητα εμφανίζεται αυξημένη κατά ποσοστό 20% περίπου.

Για το λιανεμπόριο η άποψη που φαίνεται να διαμορφώνεται μιλάει για άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου, με διχογνωμία όσον αφορά στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Αν ανοίξουν και αυτά, θα διευκολυνθούν μεν οι αγορές αλλά θα εμφανιστούν φαινόμενα συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους. Αν όμως δεν ανοίξουν η πίεση θα μεταφερθεί σε μικρότερα καταστήματα και στους εμπορικούς δρόμους.

Για τις εκκλησίες υπήρξε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν έγιναν ανακοινώσεις, ωστόσο κάποια από τα σενάρια μιλούν για άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς με συγκεκριμένα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ