Τσιάρας: Να μπουν στη νέα πλατφόρμα οι εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη

Τσιάρας: Να μπουν στη νέα πλατφόρμα οι εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη

Όλες οι περιπτώσεις θα εκδικαστούν μέσα στο 2021. Τον Ιούλιο του 2019 υπήρχαν πάνω από 100.000 εκκρεμείς υποθέσεις

Από χθες έχει ανοίξει η πλατφόρμα μέσα από την οποία πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νέου νόμου όλοι οι δανειολήπτες των οποίων οι υποθέσεις είναι εκκρεμείς στα Ειρηνοδικεία

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ τόνισε τα εξής:

«Πρόσφατα ψηφίσαμε τον Ν. 4745/2020 με τον οποίο λαμβάνεται πρόνοια ώστε όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη να μπορέσουν να εκδικαστούν και να εκκαθαριστούν μέχρι το τέλος του 2021.
Υπήρχαν υποθέσεις που εκκρεμούσαν από το 2014 και παίρνανε ημερομηνία εκδίκασης μετά το 2032. Με τον Ν. 4745/2020 δίνεται ένα τέλος σε όλα αυτά και δημιουργείται ο κανόνας έτσι ώστε ο δανειολήπτης που πραγματικά δικαιούται προστασία της πρώτης κατοικίας να μπορεί να την έχει.

Η πλατφόρμα

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και υπάρχει χρόνος για να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τον κάθε δανειολήπτη. Αν τώρα συνεχιστεί το lockdown θα υπάρξουν αντίστοιχες πρόνοιες για τη συλλογή των δικαιολογητικών.

Όλες οι περιπτώσεις θα εκδικαστούν μέσα στο 2021. Τον Ιούλιο του 2019 υπήρχαν πάνω από 100.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Θέλω να καλέσω όλους όσοι έχουν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση του νόμου Κατσέλη να μπουν στη νέα πλατφόρμα. Δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων, εικάζεται ότι είναι ανάμεσα σε 40 και 60 χιλιάδες» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ