«Έφοδος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα πορθμεία

«Έφοδος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα πορθμεία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι διενήργησε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πορθμειακών συνδέσεων.

 

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και των κοινοπραξιών στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα γενικότερης έρευνας εντοπισμού αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Η Επιτροπή επισημαίνει πως η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά και ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Προσθέτει επίσης πως συνεχίζει να επεμβαίνει, στην παρούσα συγκυρία που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19, όπου κρίνεται απαραίτητο, ως αρμόδια για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ.

«Προ του ενδεχομένου εμφάνισης στρεβλωτικών φαινομένων, η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς γνωστοποιεί, ότι στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας, ή άλλων πηγών πληροφόρησης και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές» σημειώνει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ