Το φθινόπωρο οι ελληνικές προτάσεις για χρηματοδότηση από το ευρω-Ταμείο

Το φθινόπωρο οι ελληνικές προτάσεις για χρηματοδότηση από το ευρω-Ταμείο

Η Ελλάδα θα καταθέσει τον Οκτώβριο στην Κομισιόν τις προτεραιότητές της για την αξιοποίηση των κονδυλίων που της αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Οι ελληνικές προτάσεις θα αφορούν αφενός στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό σε εισόδημα, απασχόληση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημόσια υγεία και αφετέρου τις προτεραιότητες για την ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα έτη, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega.

Πρόσθεσε πως κάποιες κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και η ελληνική, θέλουν κάποιες εκταμιεύσεις από το Ταμείο να πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Η πρόταση της Κομισιόν, είπε ο υπουργός, είναι «εμβληματική, απολύτως ευθυγραμμισμένη με τις μεγάλες ανάγκες της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίκαιη και ευέλικτ».

Επανέλαβε, τέλος, ότι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα αρχίσουν να «τρέχουν» το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν για την καλοκαιρνή περίοδο, καθώς και ο δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν έως το 2022 και οι προληπτικές γραμμές πίστωσης από τον ESM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ