Σταικούρας: Βάση για προσέλκυση επενδύσεων το εργαλείο αξιολόγησης αειφορικής επίδοσης του ΤΑΙΠΕΔ

Σταικούρας: Βάση για προσέλκυση επενδύσεων το εργαλείο αξιολόγησης αειφορικής επίδοσης του ΤΑΙΠΕΔ

Ο κ. Σταικούρας με δήλωση του έκανε λόγο «για μια αξιέπαινη, πρωτοποριακή και πολλαπλά επωφελή πρωτοβουλία όχι μόνο για το ΤΑΙΠΕΔ

Βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας χαρακτήρισε την ανάπτυξη του ψηφιακού εργαλείου για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταικούρας με δήλωση του έκανε λόγο «για μια αξιέπαινη, πρωτοποριακή και πολλαπλά επωφελή πρωτοβουλία όχι μόνο για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο γίνεται ένα από τα ελάχιστα Ταμεία Ιδιωτικοποιήσεων παγκοσμίως και ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα ο οποίος αναπτύσσει ένα τέτοιο εργαλείο, αλλά συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Το ESG Rating Tool, όπως ονομάζεται το καινοτόμο αυτό Ψηφιακό Εργαλείο, θα συμβάλει καθοριστικά στην αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνο με οικονομοτεχνικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

Διευκρίνισε ότι «οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής υπευθυνότητας θα διαχυθούν ευρύτερα στη χώρα μας και θα αποτελέσουν τη βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσαρμοσμένων στις επιταγές της κυκλικής οικονομίας. Επιταγές οι οποίες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ανάγκη για οικονομική μεγέθυνση με σεβασμό στους, πεπερασμένους, πόρους του πλανήτη».

Το γεγονός ότι το Ψηφιακό Εργαλείο του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ότι υλοποιείται παρά τις πρωτόγνωρες, περιοριστικές συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, καθιστά ακόμα πιο σημαντική την εν λόγω πρωτοβουλία.

Καταλήγοντας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής.