Σηκώνουν ρολά τα καταστήματα στις 4-5 Μαϊου

Σηκώνουν ρολά τα καταστήματα στις 4-5 Μαϊου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα χωρίς τους περιορισμούς και την ελεγχόμενη είσοδο πελατών που εφαρμόζεται σήμερα για τα καταστήματα τροφίμων.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Σκάι, προσθέτοντας πως η υποχρέωση δήλωσης για μετακίνηση στο 13033 ή με τη συμπλήρωση γραπτής φόρμας θα καταργηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ωστόσο αναμένεται να ανοίξουν σε δεύτερο χρόνο και αφού έχει προηγηθεί αξιολόγηση της κατάστασης.

Πρόσθεσε πως η απαγόρευση συνάθροισης για περισσότερα από δέκα άτομα θα συνεχίσει να ισχύει για κάποιο διάστημα, ενώ επανέλαβε πως τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Στόχος είναι να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες αλλά η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, δήλωσε ο Στ. Πέτσας.

Για τις αθλητικές δραστηριότητας σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για ατομική άθληση, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις που θα τεθούν και πώς θα εφαρμοστούν οι σχετικοί περιορισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ