Σήμερα η ΚΥΑ για τις λαϊκές αγορές - Διευκρινίσεις για ενοίκια και δίδακτρα

Σήμερα η ΚΥΑ για τις λαϊκές αγορές - Διευκρινίσεις για ενοίκια και δίδακτρα

Οι παραγωγοί θα έχουν 3 μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για τα θέματα των λαϊκών αγορών, των ενοικίων και των διδάκτρων.

Για τις λαϊκές αγορές είπε ότι σήμερα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τα εξής: Οι παραγωγοί θα έχουν 3 μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα. Θα μπορούν να πηγαίνουν στην λαϊκή και να πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν μέσω μεταφορικής στην Αθήνα. «Με αυτόν τον τρόπο και οι παραγωγοί θα είναι στις λαϊκές αγορές και θα κάνουν τη δουλειά τους - και θα κρατούνται και οι τιμές χαμηλά- και δεν θα υπάρχει το υγειονομικό πρόβλημα να πηγαίνουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη και να φοβόμαστε τη διασπορά του ιού», είπε ο υπουργός.

Για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ο υπουργός σημείωσε: «Είναι βέβαιον ότι οι υπηρεσίες οι οποίες δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται. Η Κυβέρνηση θα δώσει μία δίκαιη λύση για όλους. Σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, που έχει και την κύρια αρμοδιότητα».

Για τη μείωση του ενοικίου ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όποιος έχει χάσει εισόδημα λόγω της υπάρχουσας κρίσης δικαιούται μείον 40% στο ενοίκιο. Στους ιδιοκτήτες θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημία που θα έχουν. Σε αυτή την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, ανθρώπινα και πολιτισμένα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός ανέφερε ότι: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών του Βορά και του Νότου. Είναι προφανές ότι έχουμε συνασπίσει τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του Νότου, με τις δυνάμεις δηλαδή που θέλουν τα ευρωομόλογα. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» και τέλος για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο κανονικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε ότι «είναι μια εθνική επιτυχία. Θα χρηματοδοτείται ευκολότερα η ελληνική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ