Έρχεται η εφαρμογή για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Πρεμιέρα τη Δευτέρα - Η προθεσμία

Έρχεται η εφαρμογή για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ανοίγει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διορθώσουν τα στοιχεία για την επιφάνεια των ακινήτων τους.

Η εφαρμογή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα λειτουργεί στο πρότυπο άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών του Δημοσίου και δεν θα απαιτεί τη δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού, καθώς ο ιδιοκτήτης θα αποκτά πρόσβαση μέσω των διαπιστευτηρίων του στο Taxisnet.

Η οθόνη που θα εμφανίζεται θα περιέχει τη σύνοψη της περιουσιακής κατάστασης του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις. Οι αναθεωρημένες δηλώσεις θα αποστέλλονται ακολούθως στους δήμους για τη διαδικασία της απαλλαγής από δημοτικούς φόρους και τέλη για τα αδήλωτα τετραγωνικά και για την τετραετία 2015-2019.

Όπως είχε διευκρινίσει πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, η ρύθμιση για τη διαγραφή αφορά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι ιδιοκτήτες έχουν προθεσμία για υποβολή των αδήλωτων τετραγωνικών μέχρι τις 31 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ