Υπό εξέταση μείωση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος

Από 18 ως 120 οι δόσεις για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Υπό εξέταση μείωση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο μειώσεων στον ΦΠΑ και στον φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ τη Μεγάλη Τρίτη η υφυπουργός σχολίασε πως η καλή πορεία της οικονομίας αφήνει το περιθώριο για μειώσεις. Εκτιμάται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά το Πάσχα ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων και η μετάταξη προϊόντων από την κατηγορία του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ 24% σε εκείνη του 13%. Δεν αποκλείεται επίσης η μετάταξη στον χαμηλό συντελεστή και του κλάδου της εστίασης.

Η υφυπουργός απέφυγε να μπει στις κρίσιμες λεπτομέρειες, σχολίασε πάντως πως "η δικιά μας πολιτική είναι για τους πολλούς, είναι για τους περισσότερους. Δεν είναι για τους λίγους. Μας ενδιαφέρουν και οι επιχειρήσεις και δίνουμε φορολογικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν".

Αναφερόμενη στο σχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις σχολίασε πως για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ευνοϊκοί οι όροι. Στα υψηλότερα εισοδήματα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, ανέργους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ