Αύξηση 8% στον βασικό μισθό προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

Αύξηση 8% στον βασικό μισθό προαναγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

Για αύξηση του βασικού μισθού στο 8% κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται να καταλήγει σε αύξηση 8%, η οποία θα φέρει τον κατώτατο μισθό στο επίπεοδο των 633 ευρώ.

Η τελική απόφαση είναι πιθανό να ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη, όταν και η υπουργός Εργασίας ΈΦη Αχτσιόγλου υπογράψει τη σχετική απόφαση με ημερομηνία ισχύος την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση θα προκαλέσει επίσης την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η αναπροσαρμογή θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και μια σειρά από 24 επιδόματα και ειδικές παροχές όπως το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας και η αποζημίωση ασκούμενων σπουδαστών.

Ο βασικός μισθός περικόπηκε το 2012 κατά 22% και από τα 751 ευρώ διαμορφώθηκε στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους έως 25 ετών θεσπίστηκε ο υποκατώτατος μισθός των 510 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται να έχουν εκδηλώσει αντιρρήσεις για την αύξηση. Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως αντίστοιχη αύξηση στην Πορτογαλία είχε αποδείξει πως οι επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί και εκεί δεν είχαν βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ