Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Πιέρ Μοσκοβισί

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Πιέρ Μοσκοβισί

Ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη την Αθήνα και ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι Ευρωπαίοι τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στις κινήσεις των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και θα συζητήσει μαζί τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος το περασμένο καλοκαίρι.

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται και το φλέγον θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχει ο επίτροπος με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών.

Στο μεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα ξεκινήσουν συναντήσεις στην Αθήνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων πρόκειται να έρθουν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Οι θεσμοί θα συζητήσουν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέματα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο νόμος Κατσέλη.

Στόχος παραμένει στα τέλη Φεβρουαρίου η Ελλάδα να έχει στα χέρια της τη θετική έκθεση της Κομισιόν, δρομολογώντας την εκταμίευση των περίπου 600 εκατ. ευρώ από κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες από ελληνικά ομόλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ