Στο "σφυρί" και το Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο "σφυρί" και το Ελευθέριος Βενιζέλος
Στην αναζήτηση χρηματοοικονομικού συμβούλου για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα έχει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας:

Στην πρώτο στάδιο θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πωλήσει το 30% του ΔΑΑ, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και θα διερευνήσει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών (pre-marketing), κλπ.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η αμοιβή του συμβούλου περιλαμβάνει και «μπόνους επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30% των μετοχών του ΔΑΑ και το δικαίωμα να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος σε αυτόν.

Μέτοχοι της ΔΑΑ είναι το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (40%) και ο όμιλος Κοπελούζου (5%). Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους για την 20ετή παράταση της σύμβασης κάτι που καθιστά ελκυστικότερη την συμμετοχή του 30% που διαθέτει στην παραχωρησιούχο.

Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται σε 14 μήνες και το έργο περιλαμβάνει και τη διαχείριση της διαδικασίας πώλησης, που θα επιλεγεί κάτι που σημαίνει πως το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την πώληση έως τον Ιούνιο του 2018.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 25 Μαΐου έχουν προθεσμία ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι που θέλουν να αναλάβουν το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ