"Ψυχρολουσία" από Moody's, δεν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

"Ψυχρολουσία" από Moody's, δεν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία
Διατήρησε το Caa3 με σταθερό outlook λόγω πολιτικής αβεβαιότητας και υψηλού ρίσκου

Σταθερή κράτησε την αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Moody's, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της πλειοψηφίας του επενδυτικού -και όχι μόνο- κοινού για αναβάθμιση.

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε το "Caa3" για το ελληνικό αξιόχρεο, ενώ διατηρεί σταθερό outlook.

O οίκος επισημαίνει ότι παρά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η συνεχιζόμενη και έγκαιρη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τον επίσημο τομέα παραμένει αβέβαιη, λόγω και της απρόβλεπτης φύσης της πολιτικής στη χώρα, των μέτρων που πρέπει ακόμη να υλοποιηθούν, και των πολιτικών αλλαγών στην ευρωζώνη. Ως εκ τούτου, τα ρίσκα για τους ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα παραμένουν υψηλά.

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση της Moody's ότι τα ρίσκα για τους πιστωτές είναι ισορροπημένα. H αξιολόγηση Caa3 συνεχίζει να περιλαμβάνει υψηλό ρίσκο υλοποίησης λόγω των αδύναμων θεσμών στην Ελλάδα, του κοινωνικού και πολιτικού κατακερματισμού και του αδύναμου ιστορικού μεταρρυθμίσεων.

Το "ταβάνι" αξιολόγησης για τα ομόλογα σε ευρώ και ξένο νόμισμα παραμένει στο Caa2, ενώ το "ταβάνι" για τις καταθέσεις σε εγχώριο και ξένο νόμισμα στο Caa3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ