Πυρά Σουλτς κατά Σόιμπλε για το μεταναστευτικό

Πυρά Σουλτς κατά Σόιμπλε για το μεταναστευτικό
Μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα της προσφυγικής κρίσης καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz, καθώς εκτιμά ότι η στάση σήμερα ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με την συμπεριφορά της Γερμανίας στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

"Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό", δηλώνει ο Schultz σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Der Spiegel" που θα κυκλοφορήσει αύριο και κάνει λόγο για την "ώρα της ανταμοιβής" στις Βρυξέλλες.

"Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της Angela Merkel ή του Sigmar Gabriel όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)", δηλώνει ο κ. Σουλτς και περιγράφει τον Wolfgang Schaeuble ως "κόκκινο πανί" για πολλούς.

Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο, συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στην Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου Francois Hollande για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

"Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)", δηλώνει ο Martin Schultz, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. "Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης", καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ