Λαφαζάνης: Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι"

Λαφαζάνης: Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι"
Την αντίθεσή του σε μια δύσκολη συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, μια συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού και να ανοίγει παράθυρα για διέξοδο από τη σημερινή κριση.

«Δεν θέλουμε στα δυο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο» τόνισε ο υπουργός.

«Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε, όλες οι επιλογές είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη όμως, η πιο εξοντωτική, ταπεινωτική και ανυπόφορη είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού. Αυτήν την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο και έτοιμη να αποδεχθεί τετελεσμένα, αλλά διαθέτει πολλές επιλογές, ενώ χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες.

Επανέλαβε ότι κανένας λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια και εξέπεμψε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι «η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη όπως τόσες άλλες που έδωσε με ηρωισμό στο παρελθόν και τις κέρδισε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ