Ρέντσι: Πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική Ευρώπη

Ρέντσι: Πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική Ευρώπη
Στην ανάγκη επίλυσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης και στην ευρύτερη πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε και σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Παίρνοντας το λόγο στο Cern (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας) της Γενεύης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Ετοιμάζομαι να μεταβώ στις Βρυξέλλες για μια πολλοστή συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας. Το πρόβλημα σχετίζεται με τι είδος Ευρώπης θέλουμε για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «για να μπορέσει να οικοδομηθεί μια πολιτική, και όχι μόνον οικονομική Ευρώπη πρέπει να επιστρατεύσουν όλοι, την μέγιστη εξυπνάδα τους».

Πριν την έναρξη του Γιούρογκρουπ, παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε:

«βρισκόμαστε εδώ με εποικοδομητικό πνεύμα για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν, φυσικά, από το ποια στάση θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ ελπίζω να επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα». Ο Πάντοαν, τέλος, ευχήθηκε «να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της νομισματικής ένωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ