Τσίπρας:«Σας καλώ να πούμε "όχι" στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου»

Τσίπρας:«Σας καλώ να πούμε "όχι" στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου»
Ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής ο πρωθυπουργός με νέο του τηλεοπτικό μήνυμα το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκαθάρισε ότι «την Κυριακή κρίνεται αν θα συναινέσουμε στην εξαθλίωση της κοινωνίας».

Όχι στα τελεσίγραφα και στον διχασμό, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό του μήνυμα και πρόσθεσε ότι " η ώρα της ευθύνης έφθασε" ενώ ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ακολούθως ανέφερε: "Ας προσέλθουμε με ψυχραιμία βαρύνοντας τα επιχειρήματα και όχι τους αφορισμούς".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος: "χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: "Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά αν θα ακολουθήσουμε μία πολιτική που οδηγεί στον αργό θάνατο της οικονομίας, αν θα κόψουμε τις συντάξεις ή αν θα ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας δύναμη. Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με τη Ευρώπη αλλά συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Σας καλώ να πούμε ΟΧΙ στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου, να αποφασίσετε για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ