Βαρουφάκης στο BBC: Συμφωνία θα βρεθεί είτε "ναι" είτε "όχι" βγει από την κάλπη

Βαρουφάκης στο BBC: Συμφωνία θα βρεθεί είτε "ναι" είτε "όχι" βγει από την κάλπη
Στο 100% η πιθανότητα να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής ανεξαρτήτου αποτελέσματος, τονίζει ο Γιάνης Βσρουφάκης.

«Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα "ναι" είτε ένα "όχι" βγει από την κάλπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης

«Αν είναι "ναι", τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το "όχι" θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε.

«Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ