Λαγκάρντ για Ελλάδα: Δεν δίνουν πρακτικές λύσεις και η πρόοδος είναι πολύ αργή

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Δεν δίνουν πρακτικές λύσεις και η πρόοδος είναι πολύ αργή
Η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και είναι απρόβλεπτη ως προς τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 Θανάση Τσίτσα η ενημέρωση διήρκεσε 40 λεπτά και η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Δουλεύουμε εντατικά και μας παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο υπολογίζαμε. Η διαδικασία είναι σκληρή και χρονοβόρα». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση Τσίπρα για κωλυσιεργία: «Δεν δίνουν πρακτικές λύσεις και κάνουν αντιπροτάσεις την τελευταία στιγμή. Γίνονται συνεχώς συζητήσεις. Η πρόοδος είναι πολύ αργή».

Υπογράμμισε ότι οι τρεις θεσμοί έχουν «κοινή και ενιαία πρόταση». Επίσης επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται «περισσότερα μέτρα προς την κατεύθυνση της μείωσης των δαπανών παρά μια υπερφορολόγηση που η εμπειρία έχει αποδείξει ότι δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για την ελληνική πρόταση ανέφερε ότι «δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί και θα πρέπει να κοστολογηθεί» μέχρι αύριο. Οσον αφορά το χρέος είπε ότι «είναι στο τραπέζι», χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ