Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα σήμερα

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα σήμερα
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe1εκτίμησε ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι «στη σωστή κατεύθυνση» και ότι μπορούν να αποτελέσουν «μία βάση συμφωνίας». Αυτό, όπως διευκρίνισε, σημαίνει ότι ακόμη υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, νομίζω, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις», είπε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «κρίσιμη και αποφασιστική» για την τύχη της Ελλάδας και του ευρώ. Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν σήμερα το βράδυ θα έχουμε συμφωνία, απάντησε:

« Το πιστεύω και κυρίως θεωρώ ότι το οφείλουμε, γιατί αυτά που διακυβεύονται είναι συγχρόνως το μέλλον της Ελλάδας αλλά και του ευρώ. Έχουμε φθάσει σε ένα απολύτως αποφασιστικό σημείο».

Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος «οι πάντες διακατέχονται από την πολιτική θέληση να προστατευθεί το ευρώ» και «να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η πολεμική αυτή να λήξει με αμετάκλητο τρόπο».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και οΓάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος έκανε λόγο για «ποιοτική δουλειά»αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσειςκαι πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό καλές συνθήκες.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε:

«Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες».