Έκκληση Βαρουφάκη σε Μέρκελ να βρεθεί λύση τη Δευτέρα

Έκκληση Βαρουφάκη σε Μέρκελ να βρεθεί λύση τη Δευτέρα
Έκκληση για μια έντιμη συμφωνία απευθύνει στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στη κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine (FAΖ).

«Η καγκελάριος βρίσκεται μπροστά σε μία καθοριστική επιλογή τη Δευτέρα» γράφει ο ΥΠΟΙΚ.

«Είτε να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με μία κυβέρνηση που έχει απορρίψει τα "πακέτα διάσωσης" και παλεύει για μία διαπραγματευτική λύση, είτε να ακολουθήσει τις τις σειρήνες στην κυβέρνησή της και να κάνει στην άκρη τη μοναδική ελληνική κυβέρνηση που είναι πιστή σε αρχές και μπορεί να βάλει τον ελληνικό στην πορεία των μεταρρυθμίσεων» συνεχίζει.

Ρίχνοντας ουσιαστικά την μπάλα στη γερμανική πλευρά, ο Γ.Βαρουφάκης γράφει πως «φοβάμαι ότι αυτή την επιλογή καλείται να κάνει η καγκελάριος».

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της Συνόδου, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον όλα εξαρτώνται από την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας», και δήλωσε πρόθυμος για συμβιβασμό εάν η Άνγκελα Μέρκελ δώσει σαφές σήμα.

«Από την πλευρά μας, προσερχόμαστε στις Βρυξέλλες με την απόφαση να κάνουμε περισσότερους συμβιβασμούς, εφόσον δεν μας ζητηθεί να κάνουμε αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Να αποδεχθούμε νέα χρέη υπό όρους που δίνουν ελάχιστες ελπίδες πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ